زالو چه خونی را می مکد
زالو چه خونی را می مکد
زالو چه خونی را می مکد | زالو چیست؟ – حجامت|فصد|زالو درمانی|دکتر محمد گودرزی | زالو موجودی خونخوار کوچک یا درمانگر بزرگ | زالودرمانی بهترین روش برای از بین بردن میکروب های بدن است
زالو چه خونی را می مکد
به گزارش گروه سایر رسانههای خبرگزاری تسنیم، زالو از نرم تنان آبزی است که در شالیزارها و مرداب زندگی می کند. زالو از 2500 سال قبل در هند ، یونان ، روم، ایران و سپس در اروپا مورد استفاده پزشکی قرار گرفته است. در قانون بو علی سینا فصلی درباره زالو و علایم زالوهای سمی و زالوهای مفید زالو چه خونی را می مکدآمده است.
جانور شناسان تا کنون 650 نوع زالو را شناسایی کرده اند که برخی از انواع زالو بسیار سمی و خطرناک هستند و بعضی از انواع زالوها مف زالو چه خونی را می مکدید و آثار درمانی ارزنده ایزالو چه خونی را می مکد دارند که ما در اینجا به آنها اشاره می کنیم.
زالو و خواص آن
خاصیت درمانی زالو در بزاق دهان اوست که ماده ضد انعقاد خون به نام هیرودین است. این ماده موجب رقیق شدن خون و باز شدن گرفتگی رگها و در نتیجه افزایش خون رسانی به مغز و بدن می شود.به عقیده بعضی از کارشناسان100 نوع ماده ویژه با اثرات درمانی گوناگون توسط زالو در خون ترشح می شود .خواص درمانی این مواد مورد توجه پزشکان و جراحان سراسر دنیا قرار گرفته است . در اروپا و آمریکا در موارد رگهای قلب ، گرافتهای پوستی و زیبایی پوست و جراحی قلب و پیوند اعضا و تقویت سیستم دفاعی بدن از آن استفاده زالو چه خونی را می مکدمی شود.
کشورهایی نظیر روسیه و انگلستان و آلمان از تولید و صادرات زالو درآمد هنگفت ارزی بدست می آورند.
برخی از محققان معتقدند که هرگونه عفونت در بدن را بوسیله زالو می توان درمان کرد.هر زالو 5 تا 15 میلی لیتر خون زالو چه خونی را می مکدمی مکد ( 10 برابر حجم بدن خود ) در مدت 15 تا 60 دقیقه ، پس از جدا شدن زالو خون ریزی 2 تا 10 ساعت طول می کشد.
بوعلی سینا در قانون می فرماید: « از زالوهایی که کرکهای ریز و نرم دارند یا لاجوردی هستند یا یک خط قرمز در سراسر کمرشان هست پرهیز کنید زیرا دچار بیهوشی ، خون ریزی ، تب ، سستی و قرحه های بدخیم خواهد شد. از زالوهایی که در آبهای خزه دار که محل زیست قورباغه ها است استفاده کنید.از زالو هایی که در آبهای گل آلود سیاه هستند استفاده نکنید. زالو بهتر از حجامت خون فاسد را از عمق بدن بیرون می کشد. اول محل زالو را با آب گرم پاک کنید ( از صابونهای عطری استفاده نک زالو چه خونی را می مکدنید) . جایی را که می خواهید زالو بیندازید اول با دست مالش بدهید تا سرخ شود. اگر جای زالو را با گل سرشوی یا خون بمالند زالو بهتر می گیرد. بهتر آن است که پس از جدا شدن زالو محل گزش او را حجامت بدهند. اگر پس از جدا شدن زالو خون بند نیامد پودر مازوج سوخته، نوره یا خاکستر یا پودر نرم زردچوبه استعمال شود.»
در ادامه مواردی از استفاده از این حیوان مفید را که پزشکان متخصص در طب سنتی به آن رسیده اند، بیان می کنیم.
موارد استفاده از زالو در پزشکی
1- دُمَل ها، زخم های چرکی و جوش هایی که در اثر عفونت خون یا در اثر ترشح هورمون جنسی در خون ( در اوایل بلوغ) بر پوست می شود.
2- غده های عفونی زیر پوست که درد دارد زالو چه خونی را می مکد
3- برای گرفتگی رگهای قلب که موجب عوارض قلبی و تنگی نفس می شود
4- عوارض سکته مغزی و نرسیدن خون به مغز به صورت فلج یک طرفه و رعشه و زالو چه خونی را می مکد لرزش سر و دستها و ضعف مغز ظاهر می شود.
5- عوارض قند بر چشمها
6- عوارض قند روی پاها که باعث سیاه شدن و گاه زخم شدن پاها می شود
7- واریس و برجسته شدن و ورم کردن رگهای ساق پا که گاه با درد شدیدی همراه است.
8- آرتروز مزمن و درد شدید زانو و آب زانو و ورم زانو
9- سردرد و سینوزیت مزمن و عفونت سینوسها
10- کیست و عفونت پستانها
11- ورم لوزه ها و عفونت آن و خنازیر ( زخم خطر ناک گلو )
12- نقرس و درد شدید پاها
13- بادسرخ (ورم بینی ) و پوست سر
14- واریکوسل و عوارض بیضه ها و ضعف اسپرم مردان
15- گل مژه و عفونت چشم
همچنین این پزشکان مدعی هستند می توان امراض صعب العلاج مغز (CXS) پارکینسون ، رع زالو چه خونی را می مکدشه ، (MS) و(VS) گرفتگی عروق مغز ، آلزایمر و صرع را معالجه کرد.
با زالو درمانی می توان زخم معده ، کولیت روده، پرستات ، امراض ریوی ، التهاب کبد ، کیسه صفرا و بواسیر را معالجه کرد.با زالو درمانی می توان ناباروری مردان ( ضعف اسپرم _ واریکوسل ) ، کاهش میل جنسی و اعتیاد مواد مخدر را معالجه کرد.در خصوص زالو درمانی وزیر بهداشت نیز در مصاحبه ای گفت: زالو چه خونی را می مکد حجامت از نظر علمی و در موارد خاص مورد تأیید وزارت بهداشت است اما درباره زالو درمانی هنوز نمی توانیم اعلام نظر کنیم. باید ببینیم افراد و متخصصانی که در زمینه ی طب سنتی به صورت علمی فعالیت می کنند، چه نظری دارند.زالودرمانی طبی است که در صورت استفاده صحیح و اصولی می تواند در طب سنتی به اصطلاح معجزه کند. چرا که زالو خون کثیف را از عمق بدن بیرون کشانده و برای افراد بسیار سودمند است. در این زمینه با استاد سید محمد موسوی، مدرس، درمانگر، محقق و عضو هیات جامع طب ایرانی اسلامی که جزو تلاشگرانی است که موفق شدند تا طب ایرانی را وارد حوزه سلامت کشور نمایند، به گفت وگویی پرداختیم.
زالو چیست و این عمل به چه صورت انجام می شود؟
زالوها کرمهای حلقوی هستند که به کرمهای خاکی شباهت دارند اما از لحاظ آناتومی بسر زالو چه خونی را می مکديار متفاوت هستند، بدن زالوها به ۳۴ بخش تقسيم میشود، با مکندههای قوی که در قسمت جلودهان و در قسمت عقب قرار دارد. برخی زالوها فک يا زالو چه خونی را می مکددندان ندارند به جای آن برآمدگی سوزن مانندی به نام خرطوم دارند که آن را وارد بدن ميزبان کرده و خون را مکيده و آنزيم ضد لخته در بدن ميزبان تزريق میکنند.
زالوها برای هضم خون يک نوع باکتری ترشح میکنند که همين باکتری موجب از بين رفتن ساير باکتریها میشود، در نتيجه از فاسد شدن خون مکيده شده جلوگيری میکنند.
درطب سنتى ايرانيان زالودرمانی از چه جایگاهی برخوردار بود؟
در طب قدیم زالو در كوچه و بازار به فروش ميرسيده و تا حدود سيسال قبل زالو چه خونی را می مکد، همه ميدانستند كه براي علاج زخم چركين و دمل بهترين درمان زالو اندازي است يا براي پيشگيري از فساد دهان و لثه و داشتن دندانهاي محكم بايد بناگوش را زالو گذاشت.
مخبرالسلطنه در كتاب خاطرات و خطرات حكايتي جالب نقل ميكند: «جهانگيرخان وزير صنايع زالو چه خونی را می مکد دچار قانقريا شد و دكتر تولوزان فرانسوي، پزشك مخصوص دربار دستور به قطع پاي ايشان داد. آشنايان جهانگيرخان با قطع پا مخالفت ورزيده و ميرزاحسنخان جراحباشزالو چه خونی را می مکد زالو چه خونی را می مکدي محله را به عيادت جهانگيرخان آوردند. او پس از معاينه گفت به من يازده روز فرصت دهيد تا اين پا را معالجه كنم. ميرزاحسن در سه نوبت زالوي زيادي به پاي بيمار انداخت و پس از يازده روز از تولوزان فرانسوي دعوت كردند كه پا را ملاحظه كند. تولوزان وقتي پا را ديد، بهبود آن را تأييد كرد و از اينكه قبلاً به ميرزاحسن ناسزا گفته بود معذرت خواهي كرد و دويست تومان به ميرزاحسن داد.
زالواندازي جزو سنتهاي درماني پذيرفته شده و به همان معروفيت زالو چه خونی را می مکد و مقبوليت حجامت و فصد(رگزني) بين تودههاي مردم رواج داشت، اين حيوان يك گرمي به ظاهر مشمئز كننده طي ساليان دراز بيماريهاي صعبالعلاجي را به راحتي درمان ميكرد و بيماران را از صرف هزينههاي گزاف، بريده شدن از ان زالو چه خونی را می مکددامها، بد شكل شدن پوست، فلج شدن ناشي از سكته مغزي و . . . نجات ميداد.
حکیم جرجانی معتقد بود بهترين زالو، زالوي موجود در آبهاي پاكيزه است و زالو چه خونی را می مکدشكل او بايد همانند دم زالو چه خونی را می مکدموش باشد و شكم او سرخ و پشت او سبز و سرش كوچك باشد و او نيز معتقد است منفعت زالو بيشتر در بيماريهايزالو چه خونی را می مکد پوستي مانند ريش بلخي، قوبا، سعفه و …است
شيخ الرئيس بوعلى سينا نیز پيرامون زالو زالو چه خونی را می مکد چنین نظر داده است: از زالوهايي كه كركريز زالو چه خونی را می مکد و نرم دارند يا لاجوردي رنگ هستند پرهيز كنيد زيرا دچار غشي، خونريزي، تب، سستي و قرحههاي بدخيم خواهيد شد. از زالوي زالو چه خونی را می مکدي استفاده شود كه در آبهاي خزهدار كه محل زيس ت قورباغههاست نمو كرده و نه زالويي كه در آبهاي گلآلود سياه بوده است. زالو بهتر از «حجامت» خون تباه را از عمق بدن بيرون م زالو چه خونی را می مکديكشد. زالو را ابتدا سرازير نگهداريد تا استفراغ كند و محتويات شكمش بيرون آيد سپس اندكي خون بره به او بدهيد. سپس مواد چسبنده و كثيف بدن زالو چه خونی را می مکد